Casa R
Scroll Down

addform | Design Interior

Casa A

Aceasta locuinta se afla intr-o cladire istorica, localizata intr-o zona de poveste in Cluj-Napoca, iar in urma cu 3 ani, astepta cuminte proprietarul care sa o readuca la viata. In cele din urma, cele doua s-au gasit si asa a inceput o poveste frumoasa din care ne bucuram mult ca am facut parte, fiind o reala provocare pentru toti cei implicati.

Proprietara locuintei stia foarte bine ce atmosfera isi dorea, a avut temele facute constiincios, iar adevarul este ca tot ce spunea ca isi doreste se potrivea ca o manusa personalitatii ei.

In primul rand a fost vorba despre restaurarea interiorului, schimbarea geamurilor si a tamplariei, care se afla intr-o stare avansata de degradare, cu alte geamuri, tot pe tamplarie din lemn, respectand golul istoric, culorile originale si profilatura aferenta.

De asemenea am ales sa pastram elementele originale, precum ramele usilor interioare si usile, care au trecut printr-un proces minutios de reconditionare. Usa de intrare a fost schimbata integral, cu o usa din lemn masiv. S-au schimbat integral sistemul electric si sistemul de incalzire. S-a optat pentru incalzire in pardosea, iar ca finisaje de podea s-a ales lemnul masiv din stejar in camere si holuri, iar in bai si bucatarie marmura si mozaic din marmura.

Baile sunt echipate doar cu piatra naturala, astfel pe langa baza data de marmura, avem accente de labradorit si onix din Iran. Am propus montarea unei sobe de teracota in zona de living, pentru redarea identitatii locuintei, cu rol mai mult decorativ.

Toata mobila este facuta la comanda, integrandu-se perfect pe locul dorit, si urmarind linia unui interior neoclasic la baza, cu insertii contemporane si accente aurii, rezultand o atmosfera calda, pe alocuri romantica, visatoare. S-a pus mare accent pe detalii, iar rezultatul il vedeti singuri..

Locatie

Cluj-Napoca, Romania

ADDFORM

Concept & Design: ADDFORM
Mobila: Empero by Mobiprod
Profile de decor: Accent Decor
Vopsele: Benjamin Moore Romania
Piatra naturala: Rocas Decor
Corpuri de iluminat: Eichholtz
Perdele si draperii: IHD Interiors
Photo credits: Laura Balc
Video, postprocesare: Mihai Blaj

Back to top